Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Гостьова лекція «Оптичні телескопи. Спостереження об’єктів Всесвіту»

Гостьова лекція «Оптичні телескопи. Спостереження об’єктів Всесвіту»

Зоряне небо здавна привертало увагу людей. Його красу, таємничість звеличували письменники та поети, змальовували художники.  Сьогодні в мережі Інтернет ми можемо побачити безліч неймовірних знімків об’єктів таємничого Космосу – яскравих зірок, далеких планет та галактик. Все це стало можливим завдяки астрофотографії. Астрофотографія - галузь фотографії, яка спеціалізується на зйомці космічних об'єктів Вона використовує різні методи та техніки, включаючи довгі експозиції, спеціальні фільтри та обробку зображень, щоб зробити видимими об'єкти, які не можна бачити за допомогою звичайного ока або звичайної фотокамери.

Заглянути у глибину загадкового Всесвіту нам допомагають телескопи. Це пристрої, які використовуються для збільшення та покращення видимості далеких об'єктів, розташованих у космосі. Є різні типи цих приладів, але найбільш широко використовуваними є оптичні телескопи. Завдяки поєднанню високоякісного телескопа, чутливої камери та правильних технік зйомки, астрофотографи можуть створювати дивовижні зображення космосу, що допомагають в дослідженні та розумінні Всесвіту.

2

Як працюють астрофотографи, як правильно робити знімки космосу, використовувати телескоп у спостереженнях, дізналися здобувачі освіти груп К-21 та К-11 на гостьовій лекції «Оптичні телескопи. Спостереження об’єктів Всесвіту» астрофотографа Сергія Хоменка. Захід організували викладачі циклової комісії фізико – математичних дисциплін та інформаційних технологій Роксолана Ломницька та Віктор Дворський  15.03.2024р. в рамках проведення тижня циклової комісії. Хлопці та дівчата дізналися, що оптичні телескопи, які використовуються для астрофотографії мають спеціальні функції та характеристики для максимальної якості зображення. Це великий діаметр дзеркала або об'єктиву для збільшення зібрання світла, висока роздільна здатність. Деякі телескопи також можуть мати автоматичне керування для слідування за об'єктами на небі, що дозволяє здійснювати довгі експозиції без руху камери.  Використовуються різні типи камер, такі як CCD, CMOS та DSLR (цифрові однократні дзеркальні камери), які можуть мати різні характеристики чутливості та роздільної здатності для отримання оптимальних зображень.

345610

78

п.Сергій продемонстрував присутнім декілька телескопів, які використовує для власних спостережень, детально розповів про їхні характеристики та принцип роботи, провів майстер клас  спостереження Сонця, до якого змогли долучитися і студенти. Також учасники лекції мали змогу переглянути you-tube канал астрофотографа з його   неймовірними роботами.

Ми щиро вдячні Сергію Хоменку за пізнавальну і цікаву лекцію.

Бажаємо мирного неба над головою, творчого натхнення та сподіваємося побачити нові захоплюючі знімки таємниць безмежного Всесвіту!

Віктор Дворський, Роксолана Ломницька, Ростислав Ухман
викладачі циклової комісії фізико – математичних дисциплін
та інформаційних технологій

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація