Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Сила  рідного слова

Сила рідного слова

21 лютого - Міжнародний день рідної мови. Свято, яке нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою.

Силу рідного слова важко переоцінити. Мова - це не тільки засіб комунікації. Це - основа національної ідентичності, вияв громадянської позиції, простір нашої свободи та гідності.

З нагоди відзначення дня рідної мови в читальному залі бібліотеки відбулась година духовного відродження «Мово рідна, слово рідне…», підготовлена викладачками циклової комісії гуманітарних дисциплін Ганною П’ЄНТАК, Олександрою БОЙКО та завідувачкою бібліотеки Ольгою МИХАЙЛИШИН. На захід запрошені здобувачі освіти груп ЕкП-11 та Сп-21.

42

Завідувачка бібліотеки у своєму вступному слові коротко ознайомила присутніх з історією свята. А також акцентувала увагу на тому, що в умовах повномасштабної війни кожен українець відчуває значення мови. І сьогодні зі зброєю в руках Збройні Сили України героїчно захищають не тільки територіальні кордони нашої країни, але й право кожного громадянина розмовляти рідною мовою. В протидії російському окупанту наша мова об'єднала мільйони українців як всередині країни, так і за кордоном.

56

Ганна П`ЄНТАК та Олександра БОЙКО теж підкреслили, що свято нині крокує державою по-особливому. Тому кожен громадянин України сьогодні, як ніколи відчуває свою причетність до свого народу, до своєї мови. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. 

Нагадали студентам, що у статті 10 нашої Конституції українській мові надано офіційного державного статусу. Держава забезпечує розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України. Тому потрібно пам’ятати, що любов до своєї Батьківщини починається з любові до рідної мови.

7

Рідна мова – це мова батька, мова мами, це мова народу, рідна мова – це мова серця. Живе наша мова – і наш голос звучить у вселенському хорі народів. Отже, живий наш дух, жива наша пісня, наша історія, наша єдність. Бо наша мова – це ми – українці, добрий, чесний, працьовитий народ, що тисячоліттями живе на берегах Дніпра і Дністра, від сивих Карпат до Чорного моря.

Говорити українською - підтримувати націю мужніх та нескорених.

Тетяна МАЛОПІНСЬКА,
бібліотекарка читального залу

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація