Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Пророче слово великого генія

Пророче слово великого генія

Серед великих українців, чиє життя і діяльність вивчаються десятиліттями, а день його народження за значимістю наближається до національного свята, особливе місце займає Тарас ШЕВЧЕНКО. А пророче, невмируще Шевченкове Слово - код нації, який пробуджує почуття національної гідності та честі, шани й любові до рідної культури та мови.

Сьогодні, 7 березня 2024 року в читальному залі бібліотеки відбулась літературна година «І на оновленій землі…», присвячена 210-й річниці від дня народження Великого Генія і Пророка. Захід підготовлений завідувачкою бібліотеки Ольгою МИХАЙЛИШИН, здобувачами освіти гр. ОФ-11 та їх куратором Валентиною РУДНИК.

23

У своїй передмові до літературного заходу  Ольга МИХАЙЛИШИН підкреслила, що у непростий для України час, коли на українську землю ступила нога російського окупанта, поетичні рядки Пророка вселяють в наші серця впевненість у майбутньому України як незалежної держави і мотивують до невпинної боротьби з ворогом на всіх наявних фронтах заради спільної Перемоги.

4

Ведучі літературної години Соломія ПОТИЧКО та Марта ІВАНЦІВ акцентували увагу присутніх що саме сьогодні, як ніколи, є актуальними слова Шевченка, коли наш народ самовіддано та героїчно відстоює власну свободу та волю.  І, якби ж можна було поговорити з Шевченком, то ми б йому розказали, що боремось, і рвемо кайдани, що козацького роду воїни повстали. Розказали б Тарасу і про жінок України. Тепер кожна українка – оберіг свого дому - захисниці, волонтерки, матері, дружини військових. Та так само плачуть, і так само кохають. На жаль, сьогодні óбрази вдів, матерів, які чекають і хоронять дітей, полонених і закатованих захисників і захисниць, людей, змушених виїхати, і вигнаних з дому, не є для нас літературними персонажами. А героями реальними.

56708Юля ВІШ, Жанна ГРОСУ, Софія БІДОЛАХ та Вікторія РИМАР поділились поетичними рядками Великого Генія, які сьогодні для нас не просто хрестоматійні тексти, а пророчі і реальні слова,  які були, є і вічно будуть  на передньому краї непримиренного двобою людства з темними силами визиску, наруги та зла.

Валентина РУДНИК закликала молодіжну аудиторію відкрити для себе нового Шевченка – сучасного, модерного, щоб бачили у ньому неймовірного свого ровесника, який світився великим талантом і, здавалося, що доля не давала жодних шансів на визнання. Але він створив себе, і його історія – приклад того, що сильна мрія, сильний дух і наполеглива праця  відкривають любі шляхи.

9

Вдало доповнювала захід книжково-ілюстративна виставка «Апостол правди і свободи», підготовлена бібліотекаркою читального залу Тетяною МАЛОПІНСЬКОЮ.

Ольга МИХАЙЛИШИН,
завідуюча бібліотекою

 

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація