Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Сподіваюсь бути почутою…

Сподіваюсь бути почутою…

Сьогодні,19 березня геніальній поетесі Ліні КОСТЕНКО виповнюється 94 роки.

З цієї нагоди в читальному залі бібліотеки відбулась патріотично-літературна година «Сподіваюсь бути почутою…».

141566

Захід підготували здобувачі освіти гр. К-21 та Ек-21. Організаторами заходу виступили Ірина ТЕРНОВА (куратор гр. Ек-21), Маріанна МИХАЙЛИШИН (куратор гр. К-21) та Ольга МИХАЙЛИШИН – завідувачка бібліотеки. 4

Ведучі заходу Мар’яна СУЛІМОВА (гр. Ек-21) та Артур СЄДАНОВ (гр. К-21), які і познайомили  всіх любителів поезії з сторінками життя письменниці та поетеси, її впливом на нашу літературу, згадали та проаналізували найвизначніші сторінки життя, місце і роль Ліни Костенко у культурній спадщині нашої країни та торкнулися жахливих сторінок сьогодення. Біль втрати та гордість за українських воїнів переплітаються у сучасній поезії Л.Костенко.  Ліна Василівна зуміла сказати дякую всім, хто боронить нашу державу сьогодні, такими простими і водночас прекрасними словами — «нація героїв». Попри всі описані жахіття руйнування, поетеса дає нам надію і впевненість в перемозі.

572

8910113

1213

ЇЇ пророчі слова, що звеличують душу й серце благородними, шляхетними почуттями, піднімають на боротьбу і вселяють надію, донесли до присутніх  у залі читці Вікторія СУШКО (гр. К-21), Василина РУДА (гр. Ек-21), Максим ТКАЧУК (гр. К-21), Анастасія ТОВПИШКО (гр. Ек-21), Соломія ЦАВОЛИК (гр. К-21), Світлана БУРДАШ (гр. Ек-21), Роман МАРИСЮК (гр. К-21) та Вікторія КУКУРУДЗА (гр. К-21).

Маючи воістину Божий дар слова, Ліна Василівна є ще й лицарем честі, взірцем громадянської мужності. Таким поетом може пишатися будь-який народ світу, бо він є спадкоємцем кращих традицій не лише своєї нації, а й усього людства.

16

Увазі присутніх була представлена книжково-ілюстративна виставка «Мого народу гілочка тернова», яка знайомить з однією із найяскравіших живих легенд, що із загостреним відчуттям справедливості стоїть на боці світла, правди, національних інтересів, розуміючи значення рідного слова, повсякчас утверджує позиції української мови, плекаючи “гуманітарну ауру нації”.

Тетяна МАЛОПІНСЬКА,
бібліотекарка читального залу

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація