Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Семінар – навчання для працівників коледжу з метою якісної організації освітнього процесу, удосконалення організації охорони праці, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту

Семінар – навчання для працівників коледжу з метою якісної організації освітнього процесу, удосконалення організації охорони праці, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту

17 та 18 січня у ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» відбувся семінар – навчання для працівників коледжу з метою якісної організації освітнього процесу, удосконалення організації охорони праці, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту.

117

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну питання безпеки праці набуло нового значення. Навчальні заклади продовжують функціонувати, незважаючи на додаткові щоденні ризики та випробування.  

4

Олег Калатало (заступник директора з навчальної роботи) доповів про  організацію освітнього процесу та охорону праці в умовах воєнного стану на ІІ семестр 2023/2024 навчального року, звернув увагу на дотримання єдиних вимог до змісту і оформлення навчальної документації та оновлення нормативно-правової бази.

5

Сергій Штогрин (викладач спеціальних комп’ютерних дисциплін) поділився зі слухачами деякими важливими аспектами інновацій (оновлення версії Moodle, додавання нових модулів та сучасних додатків), які сприятимуть подальшому розвитку нашої платформи дистанційного навчання.

Застосування новітніх методів, таких як віртуальні лабораторії, інтерактивні відеоматеріали та онлайн-ігри, можуть робити навчальний процес більш залученим та цікавим для студентів. Використання адаптивних алгоритмів дозволяє кожному студенту працювати з матеріалом відповідно до його потреб, темпу та рівня розуміння. Створення віртуальних спільнот, форумів та інших інтерактивних платформ для обговорення тем і спільної роботи може сприяти розвитку колективного духу. Враховуючи всі ці аспекти, ми можемо створити більш гнучкі, доступні та ефективні електронні курси, які відповідають потребам сучасного студента та сприятимуть його успішному навчанню.

Дитина має відчувати, що вона перебуває у безпеці, – це головне завдання для батьків і педагогів під час війни.

Ми живемо в страшні часи. І якщо дорослі відчувають хвилювання з приводу поточних подій, уявіть, що мають відчувати наші діти.

1

Практичний психолог Василь Лещук наголосив на тому, що діти мають бути впевнені, що вони перебувають у безпеці. Це важливо для запобігання посттравматичних стресових розладів.

Найпріоритетніша та найбазовіша потреба дитини – це відчуття безпеки, тому допомога дітям має бути спрямована на подолання наслідків перебування у стресовій ситуації, на запобігання розвитку посттравматичних стресових розладів. Тому потрібно навчити дітей алгоритму дій під час виникнення тривожності. Василь Лещук познайомив присутніх зі стратегією TALK від Мішель Бурби, дав поради працівникам, які прийоми можуть використовувати діти і дорослі, щоб впоратися з емоційною напругою, або зменшити її прояви, і як правильно говорити про війну.

6

Інженер з охорони праці Андрій Ільченко  ознайомив з основними положеннями Закону України «Про охорону праці», з правилами безпечної експлуатації електроустановок, пожежної безпеки, надання медичної допомоги, безпеки дорожнього руху та наголосив на важливості дотримання і виконання інструкцій, правил та вимог з охорони праці.

103

Григорій Лехняк, завідувач навчально-консультаційного пункту м. Бережани навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області доповів про алгоритм дій у випадку надзвичайних ситуацій, а провідний фахівець з питань цивільного захисту Володимир Гаховський – про заходи безпеки щодо протидії терористичним загрозам.

2

На семінарі також обговорили питання щодо гігієни праці, профілактики професійних отруєнь і захворювань та проходження медичних оглядів працівниками коледжу. Галина Пасемник (медична сестра комунального некомерційного підприємства «Бережанської центральної міської лікарні») акцентувала увагу на основних принципах надання першої медичної допомоги при інсульті, епілептичному припадку та серцево-легеневій реанімації.

12

1416

Петро Жовнич (викладач з охорони праці) доповів про надання першої допомоги потерпілим у разі нещасного випадку і відпрацював з учасники семінару практичні дії при проведенні серцево-легеневої реанімації на навчальному тренажері «ТАРАС-УД» та накладання турнікету для зупинки різного роду кровотеч. Основний меседж виступу: «Вміння кожного з нас надати першу необхідну допомогу постраждалим до прибуття служб порятунку може відіграти вирішальну роль у порятунку життя людини».

8

Петро Жовнич (заступник директора з адміністративно-господарської роботи) доповів про заходи з пожежної безпеки та алгоритм дій евакуації з навчальних приміщень у випадку виникнення пожежі.

Олег Калатало,
заступник директора з навчальної роботи

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація