Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ «БУХГАЛТЕРСЬКИЙ БАЛАНС ЯК ОСНОВНА ФОРМА ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ»

СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ «БУХГАЛТЕРСЬКИЙ БАЛАНС ЯК ОСНОВНА ФОРМА ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ»

04 квітня 2023 року викладачкою циклової комісії спеціальних економічних дисциплін Рудник Валентиною було проведено семінар-практикум «Бухгалтерський баланс як основна форма фінансової звітності» в групі О-21М.

На початку семінару у вступному словівикладачка наголосила на тому, що бухгалтерський баланс – це квінтесенція роботи бухгалтера за звітний період, це бухгалтерський звіт про фінансовий стан підприємства за певний час, в якому відображено його економічне становище. Мета складання балансу ― надання користувачам інформації про фінансовий стан підприємства на звітну дату. Баланс дає можливість визначити склад та структуру майна підприємства, ліквідність та оборотність засобів, наявність власного та запозиченого капіталу, зміну дебіторської та кредиторської заборгованості та інші показники. Отримання такої інформації ― необхідна умова для прийняття обґрунтованих управлінських рішень, а також для оцінки ефективності вкладень капіталу та ступеня фінансових ризиків.

З доповідями виступили: Білик Анастасія (тема «Баланс як основна форма фінансової звітності: сучасний стан»); Олійник Соломія (тема «Історія виникнення і розвитку бухгалтерського балансу»).

2

Під час доповідей, дискусій, відповідей на запитання були досконало розглянуті важливі питання, які стосуються значення балансу та його аналізу для прийняття управлінських рішень.

34

У практичній частині семінару здобувачі освіти на підставі запропонованих вихідних даних набули практичних навичок дослідження бухгалтерського балансу: визначали ступінь забезпеченості підприємства власними оборотними коштами; встановлювали, за рахунок яких статей змінився розмір оборотних коштів; оцінювали загальний фінансовий стан підприємства навіть без розрахунків аналітичних показників.

Валентина РУДНИК,
викладачка спеціальних економічних дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація