Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Майстер-клас «Виготовлення ангела- миру»

Майстер-клас «Виготовлення ангела- миру»

«Боротьба не за щастя вже навіть іде-за життя!
Бо його забирають.
Нас Надія веде, нас ідея веде
За свободу для рідного краю».

21.02. 2024 року студенти груп: Е-41, Е-31, Е-21Ск, Е-31Ск разом з викладачами циклової комісії електротехнічних дисциплін відвідали майстер-клас «Виготовлення ангела-миру» присвячений Пам’яті Небесної Сотні. Спершу Надія КОВАЛЬЧУК, наукова працівниця Заповідника розповідала  про події, які відбувались у листопаді 2013 року, як все починалось: «На шляху до незалежності україн­ський народ часто втрачав своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку за гарне майбутнє нашої держави стали і герої Небесної Сотні. Саме вони, зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну — власне життя. То чи може бути забутою кров ге­роїв, пролитих на вулицях Києва? Можлива лише одна відповідь — ні! Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!»

Петро КУЗІВ, активний учасник майданів, учасник бойових дій доповнив розповідь Надії  про майдан, як все відбувалось насправді. Як важко було тоді вистояти, але стояли завдяки вірі в краще майбутнє для країни, підтримували один одного і стали справжніми побратимами. Навчитися воювати – нескладно. Проте бути солдатом – це значить мати дух солдата. Солдат без душі – кілер. Солдат з душею – воїн. У війні за незалежність України народилася нова незалежна нація, яка має творити свою незалежну культуру та історію. Ми маємо жити в системі координат, яка зрозуміла для нас. Серед символів, які мають значення та торкаються серця. Спочатку  вимагали право вибору. Потім  довелось вимагати право жити. І хоч кулі снайперів – це вагомий аргумент, але ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались…Трагічні події в Україні, починаючи з листопада 2013 року, тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. Кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися учасники Євромайдану, і заради чого пожертвувала своїм життям «Небесна Сотня». Він наголосив нашій молоді що: «Ви – майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками підносьте її культуру. Будьте гідними своїх предків, любіть рідну землю, бережіть волю і незалежність України, поважайте наш народ і нашу мелодійну мову».

Оксана МУРАВЛЬОВА, педагог, керівник українського розмовного клубу «Файно», ініціаторка багатьох благодійних акцій на підтримку ЗСУ, показала майстер-клас по виготовленню ангела-миру.  Студенти активно взяли участь і  виготовили таких ангелів, яких почепили на дерево, як символи пам’яті про Героїв Небесної Сотні.

На кінець хочеться сказати: «Ми Єдина країна! Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, всі ми прагнемо одного – миру, спокою, міцної та квітучої держави та чистого неба над головою»!

2345678109

1112131415

Оксана ДУДАР,
викладачка циклової комісії.

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація